فروشگاه جامع پروژه های برنامه ریزی تولید پیشرفته و تئوری توالی عملیات و زمانبندی و سایر حوزه ها در مهندسی صنایع

نظرسنجی سایت

میزان رضایت مندی شما از مطالب سایت چه میزان است؟

اشتراک در خبرنامه

جهت عضویت در خبرنامه لطفا ایمیل خود را ثبت نمائید

Captcha

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 5
  • بازدید دیروز : 5
  • بازدید کل : 14103

پیوند ها

نظرسنجی سایت

آمار بازدید سایت

مرور ادبيات مسئله زنجيره تامين


مرور ادبيات مسئله زنجيره تامين

در اين بخش به بررسي مرور ادبيات مديريت زنجيره تامين پرداخته مي­شود. تصميمات مربوط به مکان‌يابي تسهيلات، تصميمات مربوط به مديريت موجودي و تعيين استراتژي‌هاي مربوط به حمل‌و‌نقل (طرح توزيع)، سه تصميم مهم در طراحي کارا و يکپارچه زنجيره تأمين مي‌باشند. واضح است که اين سه تصميم کليدي زنجيره تأمين بسيار به هم وابسته‌اند. به عنوان مثال يک طرح توزيع کارا، به مکان تجهيزات وابسته بوده و يک طرح مديريت موجودي خوب، وابسته به طرح حمل‌و‌نقل کارا مي‌باشد(Shen, 2007b). به خاطر وابستگي زياد اين مسائل به يکديگر، بيشتر مطالعات انجام شده در اين زمينه، دو مسئله از سه مسئله فوق را مورد توجه قرار داده‌اند.

لحاظ کردن برخي از فرضيات و ويژگي‌هاي موجود در مسائل طراحي شبکه توزيع و مسائل مکان‌يابي تجهيزات، باعث شکل‌گيري مدل‌هاي مختلفي مي‌شود. بر اساس مطالعه انجام شده توسط رِويل(ReVelle, Eiselt, & Daskin, 2008)، فرم‌هاي مختلف مدل‌هاي مکان‌يابي را مي‌توان در چهار گروه مدل‌هاي تحليلي، مدل‌هاي پيوسته، مدل‌هاي مکان‌‌يابي بر روي شبکه و مدل‌هاي مکان‌يابي گسسته دسته‌بندي کرد. با وجود تفاوتي که بين اين مدل‌ها وجود دارد، همه آنها از يک ويژگي اصلي برخوردار هستند. همه اين مدل‌ها شامل مجموعه‌اي از مشتريان هستند که مکان آنها معلوم بوده و در يک منطقه مشخصي پراکنده شده‌اند و مجموعه‌اي از تسهيلات (تجهيزات) به منظور خدمت‌دهي به آنها بايد مکان‌يابي شوند. از بين دسته‌هاي معرفي شده براي مدل‌هاي مکان‌يابي تسهيلات، مدل‌هاي گسسته به منظور طراحي شبکه توزيع مناسبتر مي‌باشند(Sadjady & Davoudpour, 2012).

مطالعات انجام شده دز زمينه طراحي زنجيره تامين به 6 دسته تقسيم بندي شده­اند. مطالعات در زمينه­هاي طراحي مدل‌هاي مکان‌يابي- مسيريابي[1](LRP)، مدل‌هاي مسيريابي- موجودي[2](IRP)، مدل‌هاي مکان‌يابي- موجودي[3] (LIP) و مدل‌هاي مکان‌يابي- مسيريابي- موجودي[4] (LRIP)، مدل هاي چند محصولي طراحي زنجيره تامين و مدل هاب مکانيابي تسهيلات با محدوديت ظرفيت مورد بررسي قرار گرفته­اند.

 

[1] Location-Routing Problem

[2] Inventory-Routing Problem

[3] Location-Inventory Problem

[4] Location-Routing- Inventory Problem

  انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۹۶               تعداد بازدید : 274

برچسب های مهم

دیدگاه های کاربران (0)

آماده همکاری با کلیه سازمان های دولتی و خصوصی در حوزه های برنامه ریزی تولید، زنجیره تامین و مدلسازی

مدیریت سایت آماده انواع مشاوره در پروژه های دانشجویی و تحقیقاتی می باشد. جهت اطلاع بیشتر به کانال https://t.me/ProductionPlanningModel بفرمایید.

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما